Fryst päronchoklad cheesecake

Serverar: 8 portioner

Lättgjord och försvinnande god cheesecake! Jag använde små chokladlinser, men finhackad mörk choklad går också bra.

Ingredienser

  • Kexbotten
  • 12 fullkorns digestivekex
  • 50 g flytande margarin
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 400 g philadelphiaost ligt
  • 200 g créme fraiche light
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl koncentrerad lätt päronsaft
  • ½ dl vatten
  • 6-7 tsk gelatinpulver
  • Ev. några droppar päron arom
  • ½ dl finhackad mörk choklad
  • Garnering
  • Små chokladlinser el. finhackad mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen och rör samman med margarinet. Tryck ut massan i en springform, ca 23 cm i diameter.
    2. Blanda saft och vatten i en stor mugg. Rör i gelatinpulvret och låt det svälla medan du rör ihop fyllningen.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt färskost, créme fraiche och vaniljsocker. Vispa smeten slät. Tillsätt saft- och gelatinblandningen i en fin stråle under fortsatt vispning.
    4. Hacka chokladen och vänd ner hacket i fyllningen. Häll fyllningen över kexbottnen och låt cheesecaken stå i kylen i minst 4 timmar, gärna över natten.
    5. Pudra över kakao eller O'boy pulver då cheesecaken ska serveras.
    6. Ät och njut!

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6
    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (2)

    Bodil56 28 augusti 2009

    Kan varmt rekommendera denna cheesecaken!

    johfah 7 oktober 2011

    Har provat göra denna ikväll, men blev lite besviken att den frysta cheesecaken bara skulle stå i kylen. Känner att jag blev lite lurad av rubriken. Hoppas på att smaken blir bra iaf. Ska äta den imorgon :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben