Fryst päronchoklad cheesecake
Lättgjord och försvinnande god cheesecake! Jag använde små chokladlinser, men finhackad mörk choklad går också bra.
Ingredienser
Kexbotten
12 fullkorns digestivekex
50 g flytande margarin
Fyllning
2 ägg
1½ dl strösocker
400 g philadelphiaost ligt
200 g créme fraiche light
2 tsk vaniljsocker
1 dl koncentrerad lätt päronsaft
½ dl vatten
6-7 tsk gelatinpulver
Ev. några droppar päron arom
½ dl finhackad mörk choklad
Garnering
Små chokladlinser el. finhackad mörk choklad
Instruktioner
- Krossa kexen och rör samman med margarinet. Tryck ut massan i en springform, ca 23 cm i diameter.
- Blanda saft och vatten i en stor mugg. Rör i gelatinpulvret och låt det svälla medan du rör ihop fyllningen.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt färskost, créme fraiche och vaniljsocker. Vispa smeten slät. Tillsätt saft- och gelatinblandningen i en fin stråle under fortsatt vispning.
- Hacka chokladen och vänd ner hacket i fyllningen. Häll fyllningen över kexbottnen och låt cheesecaken stå i kylen i minst 4 timmar, gärna över natten.
- Pudra över kakao eller O'boy pulver då cheesecaken ska serveras.
- Ät och njut!
Liknande recept
Kommentarer (2)
Kan varmt rekommendera denna cheesecaken!
Har provat göra denna ikväll, men blev lite besviken att den frysta cheesecaken bara skulle stå i kylen. Känner att jag blev lite lurad av rubriken. Hoppas på att smaken blir bra iaf. Ska äta den imorgon :)