Eva´s Saffranskaka

Serverar: 12-16 portioner

Detta är verkligen en favorit kaka. Denna är numera ett måste på mitt bord när det är jul. Den står där bland frukt, godis och nötter. Den är verkligen uppskattad. Håller sig fin hela julen. Jag längtar till jul...

Ingredienser

  • 200 g margarin eller smör
  • 1 pkt saffran (sockerbit)
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1½ dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • (florsocker)
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en slät rund form ca 24 cm i diameter. Smält matfett och låt svalna.
    2. Stöt saffran i en mortel, gärna med en sockerbit. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt saffran, matfett och mjölk.
    3. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter i 175 °.
    4. Sikta över florsocker när kakan skall serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben