Evas:s fläskfilé gryta

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Jag har inte skrivit några mått, utan här tar man vad man behöver och tycker om. En gryta som vi i vår familj gillar och som är lätt att göra.

Ingredienser

  • Scharlottenlök
  • Fläskfilé
  • Färska champinjoner
  • Grädde
  • Vitt vin ( matlagningsvin)
  • Vitlök
  • Gorgonzola eller cream cheese
  • Ev färsk basilika eller några torkad krydda
  • Salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i 1,5 cm tjocka bitar, bryn köttet och lägg i en ugnsform. Skiva svampen och bryn den. Lägg över köttet. Finhacka löken och fräs i en gryta. Häll på grädde och vitt vin, krydda. Red såsen med gorgonzola eller cream cheese( philadelphia) Häll såsen över köttet och gratinera allt i ugnen. Ugns temp 175-200 grader.
    2. Servera med potatisgratäng

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    majzan_pajzan 12 november 2008

    åh vad gott de låter, de ska jag testa på fredag :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben