Serverar: 6 portioner
Tid: 30 minuter
Enkel men god gryta. I receptet ska det vara fläskfile men vi gillar kycklingfile bättre så jag bytte ut det. Vi hade en egen grönsallad brevid och lade i alla de andra grönsakerna i grytan. Vi gjorde dubbel sats på allt till 8 pers. Mums! Eva
1. Putsa köttet och skär det i skivor. Skala och hacka lök och vitlöken. 2. Bryn köttet i oljan i en stekpanna. Tillsätt löken och fortsätt bryna någon minut. Krydda med salt och peppar. 3. Vispa ihop matlagningsgrädden, vatten, kalvfond, senap och majsstärkelse.Blanda ner det tillsammans med köttet. Låt det koka 3-5 minuter. 4. Ansa och skölj sockerärtor, salladslök och rädisor. Dela dem i önskad storlek. Skölj och hacka persiljan. Stek grönsakerna mycket hastigt i olivolja, krydda med salt och peppar. Tillsätt persiljan mot sluet av stekningen. 5. Servera med pressad potatis och grönsakerna.