Fläskfilé i senapssås med sockerärtor och rädisor

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel men god gryta. I receptet ska det vara fläskfile men vi gillar kycklingfile bättre så jag bytte ut det. Vi hade en egen grönsallad brevid och lade i alla de andra grönsakerna i grytan. Vi gjorde dubbel sats på allt till 8 pers. Mums! Eva

Ingredienser

  • 600 gr fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk fransk senap
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 ask färska sockerärtor,150 gr
  • 1 påse salladslök
  • 1 knippe rädisor
  • 1 msk olivolja
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet och skär det i skivor. Skala och hacka lök och vitlöken. 2. Bryn köttet i oljan i en stekpanna. Tillsätt löken och fortsätt bryna någon minut. Krydda med salt och peppar. 3. Vispa ihop matlagningsgrädden, vatten, kalvfond, senap och majsstärkelse.Blanda ner det tillsammans med köttet. Låt det koka 3-5 minuter. 4. Ansa och skölj sockerärtor, salladslök och rädisor. Dela dem i önskad storlek. Skölj och hacka persiljan. Stek grönsakerna mycket hastigt i olivolja, krydda med salt och peppar. Tillsätt persiljan mot sluet av stekningen. 5. Servera med pressad potatis och grönsakerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben