Fläskfilé i ost och senapssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Krämig god gryta med mycket smak.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Smör
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk konc kalvfond
  • 1 msk fransk senap
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör eller olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
    2. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med kokt ris och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Hannixen 9 november 2008

    Jag gjorde det här fast med quorn och grönsaksbuljonng, det blev mycket gott. Åt med pressad potatis. Rekomenderas verkligen, tror det blir mycket gott med fläskfile också!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben