Fläskfile i ost och senapssås

Serverar: 3 portioner

Tid: 35 minuter

Otroligt gott.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Smör och rapsolja
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk konc kalvfond
  • 1 msk fransk senap
  • 1 dl riven Kvibille Präst
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna.
    2. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan.
    3. Låt köttet koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med kokt ris och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    ansr 23 augusti 2009

    Bjöd på denna rätt i helgen och den blev mycket uppskattad, mycket god. ansr

    Triixiie 23 augusti 2009

    Vad bra =)

    flottas 16 augusti 2010

    Bland det godaste jag ätit!

    mammis 9 september 2014

    Supergott så man nästan svimmar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben