Chicken carbonara á la Eva

Serverar: 4-6 portioner

Jag köpte massor av kyckling och tänkte att jag experimenterar mig fram för att få lite nya recept, det blir tråkigt att laga samma rätter hela tiden. En lite smalare variant än den vanliga med, med mindre grädde och creme fraiche och mer buljong, går att dra ner ännu mer på grädden om ni vill.

Ingredienser

  • 500 gr kyckling
  • 2 paket bacon
  • 1-2 stora burk champinjoner
  • 1 stor burk creme bonjour vitlök
  • 2 dl riven ost (stark)
  • 2 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • ca 3-4 dl vatten
  • 2 buljongtärningar, grönsak eller kyckling
  • 3 finrivna vitlöksklyftor
  • Vetemjöl alt. idealmjöl el. maizena till redning
  • Basilika
  • Oregano
  • Svartpeppar
  • Grillkrydda
  • (Salt om ni önskar)
  • Instruktioner

    1. Börja med att skära kycklingen i bitar ca 1x1 cm. Stek sedan kycklingen tills den är färdig, krydda med grillkrydda efter smak och häll över det i grytan som du vill tillaga såsen i sedan.
    2. klipp eller skär sedan ner baconet och stek det i samma stekpanna som du stekte kycklingen i och häll sedan över baconet över kycklingen i grytan.
    3. Sätt på grytan och rör om så att kycklingen och baconet blandas, häll över all vätska och häll över champinjonerna och rör om, blanda i vitlöken och buljongtärningarna, blanda även i båda ostarna, låt koka upp, blanda i redningen så att såsen får den konsistens som du vill ha, koka upp igen och krydda efter uppkoket, detta för att se om det behövs salt.
    4. Servera med bandspaghetti kokad i buljongvatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben