Chicken á la King

Serverar: 4 portioner

Klassiker. Milda fina smaker i en lätt gräddig sås.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Smör
  • 1 stor röd paprika
  • 200 g färska champinjoner
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 äggula
  • 1 dl Kelda mellangrädde
  • Till servering
  • Kokt ris till 4 portioner
  • Sockerärter
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Krydda med salt och peppar. Stek dem i smör i en stekpanna.
    2. Kärna ur och strimla paprikan. Dela svamparna om de är stora. Bryn paprika och svamp i smör i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt buljongen under omrörning. Låt koka ca 3 min. Tillsätt kycklingköttet.
    3. Rör ihop äggula och grädde och rör ner det i grytan. Värm under omrörning. Tag bort grytan från plattan när första bubblan syns. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med kokt ris och sockerärter.
    5. Tips! Kycklingfiléerna kan bytas mot skinn- och benfri grillad kyckling.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben