Expresslasagne

Serverar: 4-6 portioner

En snabb variant av den klassiska lasagnen gör du med pasta skruvar och crème fraiche.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 färska peperoni
  • Olivolja
  • 1 kg nötfärs
  • 1 burk hela tomater, 400 g
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 krm spiskummin
  • 4 dl riven ost
  • 4 dl crème fraiche
  • 280 g pastaskruvar
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 230 grader.
    2. Skala lök och vitlök. Hacka det och peperoni i bitar och fräs i olivolja. Tillsätt nötfärsen i pannan och bryn den.
    3. Slå på burken med hela tomater, tomatpuré, hackade tomater och buljong. Smaka av med peppar och spiskummin.
    4. Koka pastan i lätt saltat vatten. Lägg pasta i en långpanna, 20x30 cm och bred köttfärssåsen över. Fördela crème fraiche på färsen och strö över riven ost.
    5. Sätt in mitt i ugnen, låt stå ca 10 minuter tills osten är gratinerad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben