Expresslasagne

Serverar: 4-6 portioner

Enklare och snabbare finns inte! Gör den vegetarisk genom att byta ut nötfärsen mot quornfärs eller sojafärs.

Ingredienser

  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 färska peperoni
  • Olivolja
  • 1 kg nötfärs eller quorn/sojafärs
  • 1 burk konserverade tomater, hela, 400 g
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 tomater, hackade
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 krm spiskummin
  • 4 dl riven ost
  • 4 dl créme fraiche
  • 280 g pastaskruvar eller annan kort pasta
  • Servering
  • Grönsaker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 230 grader.
    2. Skala lök och vitlök. Hacka det och peperonin i mindre bitar och fräs i olivolja. Tillsätt färs i pannan och bryn den. Slå på tomatkonserv, tomatpuré, tomathack och buljongtärning. Smaka av med peppar och spiskummin.
    3. Koka pastan i lättsaltat vatten.
    4. Lägg pasta i en långpanna, 20x30 cm och bred köttfärssåsen över. Fördela créme fraiche på färsen och strö över riven ost. Sätt in i mitten av ugnen, låt stå ca 10 minuter, tills osten är gratinerad och har fått lite färg.
    5. Servera lasagnen gärna med några goda grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben