Färsfrestelser

Dessa är till hunden!!

Ingredienser

  • 4 msk matolja
  • 115 g nötfärs
  • 2 1/4 dl köttbuljong
  • 8 1/4 dl vetemjöl
  • 4 ½ dl kokta korngryn
  • 4 msk torkad oregano
  • 2 msk worcestershiresås
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög värme. Smula ner färsen och fräs den smulig under omrörning tills den är välbrynt, 3-4 minuter.
    2. Skeda över den frästa färsen i en mixer och häll på kättbuljongen. Mixa till purè.
    3. Blanda köttpurè, mjöl, kokta korngryn, oregano och worcestershiresås väl i en stor skål till en deg.
    4. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en halvcentimetertjock platta. Tryck ut ben eller andra former med kakmått. Samla ihop mellanbitarna, kavla ut och tryck fler ben tills all deg är slut.
    5. Lägg över benen på osmord, folieklädd ugnsplåt och grädda dem i förvärmd ugn på 175 grader i 30-35 minuter. Stäng av ugnen och torka kexen i tre timmar eller över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben