Färskpotatispaj

Serverar: 6 portioner

Underbart god paj som passar bra till midsommar.

Ingredienser

  • Deg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 6 salladslökar
  • 10 kokta kalla färskpotatisar
  • 2 matjesillfileer
  • Stanning
  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 3 msk finhackad dill
  • 1 knippe gräslök,finklippt
  • Garnering
  • Kryddgrönt
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en degboll. Låt vila svalt i 20 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut eller kavla ut degen i en smord form ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.
    3. Skiva salladslök och potatis. Skiva sillfileerna på längden. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen.
    4. Lägg löken i pajskalet och häll på 3/4 av stanningen. Lägg på potatisen och sillen och häll över resterande stanning. Grädda mitt i ugnen 35-40 min tills pajen har stannat helt och fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben