Färskpotatispaj med matjesill och rödlök

Serverar: 8-10 portioner

Pajen är lika god varm som kall

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 dl kesella 1%
  • 2-3 msk vatten
  • 2 msk hackad dill
  • Fylling
  • 500 g kokt, kall färskpotatis
  • 4 st ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 3 dl riven lagrad ost ex. västerbotten
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm mald vitpeppar
  • Garnering
  • 2 st burkar matjesill
  • 1 st röd lök
  • Dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl, matfettet & kesella i en matberedare och tillsätt sedan ochatten och dill. Arbeta snabbt ihop till en deg.
    2. Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 28 cm diameter och nagga pajbotten med en gaffel.
    3. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen i 225 grader ca 10min.
    4. Halvera eller skiva potatisen om det är stora, vispa samman ägg, gräddfil, ost, salt och peppar.
    5. Fördela potatisen i pajskalet och häll över äggstanningen.
    6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 45min.
    7. Låt matjessillen rinna av. Skala och skiva elr hacka löken.
    8. Garnera pajen med sillen, rödlök och med dillkvisstar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben