Fågelbon med honung och nötter

Serverar: 4 portioner

Kanske inte barnens favorit, men värt att prova!

Ingredienser

  • 225 g torkad änglahårspasta
  • 115 g smör
  • 175 g skalade och hackade pistaschnötter
  • 115 g socker
  • 115 g flytande honung
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 tsk citronsaft
  • Topping
  • Grekisk yoghurt
  • Vaniljsocker efter smak
  • 2 msk flytande honung
  • Instruktioner

    1. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i pastan och koka tills den har lagom tuggmotstånd. Låt den rinna av noga i ett durkslag och lägg tillbaka den i kastrullen. Tillsätt smöret och rör ned det noga i pastan. Låt det svalna.
    2. Ställ 4 små formar med eller utan botten på en bakplåt. Dela pastan i 8 lika stora delar och lägg 4 av delarna i formarna. Tryck ned pastan lite lätt. Lägg på hälften av nötterna och täck med resten av pastan.
    3. Grädda fågelbona i 180 grader i ca 45 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.
    4. Blanda under tiden socker, honung och vatten i en kastrull och koka upp på svag värme. Rör hela tiden tills sockret smält helt. Låt blandningen sjuda ca 10 minuter, tillsätt citronsaften och sjud i 5 minuter till.
    5. Lossa försiktigt fågelbona ur formarna och lägg upp på serveringsfat. Häll över honungslagen och toppa med resten av pistaschnötterna. Låt fågelbona svalna helt innan de serveras med grekisk yoghurt blandat med honung och vaniljsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben