Falafelsallad

Serverar: 4 portioner

Varför inte ta allt det man gillar med falafel och göra om det till en enkel sallad? Smarrigt värre! Laktosfri, äggfri och glutenfri.

Ingredienser

  • Vinägrett
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • En nypa salt
  • Svartpeppar
  • Falafelsallad
  • 2 burkar kikärter, á 400 g, ca 6 dl kokta
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 salladshuvud, rivet
  • 2 tomater, hackade
  • ½ gurka, hackad
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 msk finhackad persilja, fryst går också bra
  • Servering
  • Pitabröd, eventuellt glutenfritt
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop samtliga ingredienser till vinägretten.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Häll av spadet från kikärterna och skölj. Blanda med olivolja, spiskummin, paprikapulver, salt och peppar i en ugnsform och rosta i ugnen i 10 minuter.
    4. Blanda ihop salladen och vänd ner vinägretten. Servera tillsammans med pitabröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben