Falukorvstournedos

Serverar: 4 portioner

Underbart gott och enkelt med en så god sås. Bland det godaste man kan göra av en falukorv .

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 1 pkt bacon ( 140 g )
  • 1 dl riven Västerbottenost
  • 3 dl grädde
  • 4 msk senap
  • 6 - 8 msk hackad gurka
  • 2 tomater
  • ½ - 1 dl chilisås
  • 1 tsk chilipulver
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175º. Skär korven i tjocka skivor, ca 30 mm, linda en baconskiva runt varje korvskiva och bred senap på korven. Lägg på hackad gurka och en skiva tomat på varje korvskiva och lägg korvskivorna i en smord långpanna eller form. Strö sedan över den rivna osten . Vispa ihop grädde, chilisås, salt, peppar och chilipulver och häll såsen runt om korven .Sätt in i ugnen och gratinera i ca 20-30 min.
    2. Servera gärna med potatismos och bacon lindad sparris.

    Liknande recept

    Kommentarer (21)

    JennieRogestam 17 oktober 2009

    Det här låter riktigt gott ugns´stekt falukorv och potatismos ör min favvovardagsmat så det här måste provas

    maria_wijk 17 oktober 2009

    Ska knycka ditt recept men byte ut senapen mot tomatpuré. Blir säkert bra nog så gott :)

    halen6966 17 oktober 2009

    Kul att ni vill pröva receptet... Ni blir inte besvikna

    Disen 19 oktober 2009

    Det här var gott. Även om såsen blev tunn så hade den en god smak. Tyckte om blandningen med bacon, gurka, tomat och senap. Hade potatismos till. Tack för receptet.

    halen6966 19 oktober 2009

    Jag tyckte inte att såsen är tunn, men man kanske kan göra den lite fylligare. Mer ost kanske? Eller om någon har något förslag så. Mvh Helen

    elkelein 23 oktober 2009

    Det här låter som perfekt LCHF-mat! Det ska jag testa!!

    jimboz 25 oktober 2009

    Ni som får såsen för tunn skall vispa grädden först tills den inte är rinnig och sedan vända ner Chillisåsen då blir den inte tunn ! Detta är smarrigt och toppengott

    halen6966 25 oktober 2009

    Det låter bra. Hoppas att det smakar gott! Helen

    delikatessqueen 29 oktober 2009

    Provade detta recept igår....det va supergott!...kommer absolut att göra dett fler ggr...TACK!

    Heisjo 18 december 2009

    MUMS!!!! Hoppade över såsen och serverade potatismos till, verkligen saftigt och väldigt gott! Man tackar God jul!!

    Gurgelfranz 15 januari 2010

    Klockren vardagsmat! Jag vill dock chocka baconet lite extra med högre temperatur för att det inte ska bli för dallrigt. Mycket uppskattat av barnen, tack för det!

    halen6966 15 januari 2010

    JA smaken är som... Tack, alltid kul när man får en komentar Mvh Helén

    MickeLarsson 25 januari 2010

    Gjorde detta ikväll, höjde gradantalet till 200 med lyckat resultat. Väldigt gott rekomenderas.

    halen6966 25 januari 2010

    Kul att du tyckte det var gott! Mvh Helén

    PWCMrJ 4 februari 2010

    Hackad gurka? Antar att du menar "grillgurka / bostongurka" eller?. Kan vara bra att veta så jag inte gör fel :D

    suwe76 23 maj 2010

    Jättegott! Tack för detta recept som garanterat kommer att göras snart igen. Uppskattades av hela familjen. Vi skippade dock bacon, men följde i övrigt receptet.

    cutelillamygirl 4 juni 2010

    Väldigt god falukorvsrätt. Kul med ngt annat än det vi brukar göra. Bostongurka passar väldigt bra till falukorv.:-) Vi hade potatismos till. En stark 4:a får rätten.:-)

    halen6966 14 juni 2010

    Tack för Era komentarer.... Ha en skön sommar! Mvh Helén

    pengsan 5 maj 2011

    Fina smaker, helt klart en 5:a. Jag använde bostongurka, värt att testa.

    Bappi 21 augusti 2012

    Full pott med poäng :-) Tog 5 dl grädde och det behövdes för såsen är så god plus att jag kokade makaroner i vatten till. Suveränt gott och enkelt/ kram

    tomisi 3 maj 2017

    Smakade bra, men fick ta bort baconet för de smakade råa trots att jag stoppade in korven först utan gräddblandningen i 225 gr 10 min.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben