Falubiffar med bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagad falukorvsvariant som blev mycket uppskattad. Inspirerad av Geronimos Falukorvstournedos.

Ingredienser

  • 1 Falukorv
  • 1 tub Kavli Baconost
  • 1 pkt bacon (skivad)
  • Smör eller margarin
  • 3-4 schalottenlökar eller 1 gul eller röd lök
  • 1-2 tomater
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200° Smörj en ugnsform. Skär falukorven i skivor, ca 1½ cm tjocka. Tryck ut en klick Baconost på hälften av skivorna. Lägg de andra skivorna ovanpå. Linda en baconskiva runt varje "dubbelbiff". Placera "biffarna" i formen. Skär löken och tomaterna i båtar och placera dem mellan biffarna. Klicka i mer smör till sky. Strö ev. någon god örtkrydda över (timjan är min favorit). Låt stå i ugnen ca 25 minuter (medan potatisen kokar). Serveras med potatismos och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    niionstjej 13 december 2011

    Jättegott och enkelt att göra. Går hem varje gång jag har gjort denna maträtt =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben