Falurisotto

Serverar: 4 portioner

En god variant av risotto är den här som innehåller bl a färska champinjoner och färska hackade tomater!

Ingredienser

  • 1 stor finhackad gul lök
  • 200 g skivade färska champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 msk olja
  • ca 350 g falukorv
  • 1-2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 dl ris
  • 6 dl hönsbuljong från tärning
  • 1 tsk salt
  • 1-2 hackade tomater
  • finstrimlad purjolök ca 5 cm
  • persilja
  • Instruktioner

    1. Fräs lök, svamp och paprika skuren i tärningar i olja.
    2. Tärna korven och blanda ner den tillsammans med vitlök och ris. Fräs på svag värme några minuter. Häll på buljongen och salta. Sjud under lock i ca 10 minuter.
    3. Ta kastrullen från värmen och låt den stå med lock på i ca 20 minuter tills vätskan sugits upp. Smaka av.
    4. Blanda ner tomaterna och strö över purjolök och persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben