En god variant av risotto är den här som innehåller bl a färska champinjoner och färska hackade tomater!
Ingredienser
1 stor finhackad gul lök
200 g skivade färska champinjoner
1 röd paprika
1 grön paprika
2 msk olja
ca 350 g falukorv
1-2 hackade vitlöksklyftor
2 dl ris
6 dl hönsbuljong från tärning
1 tsk salt
1-2 hackade tomater
finstrimlad purjolök ca 5 cm
persilja
Instruktioner
- Fräs lök, svamp och paprika skuren i tärningar i olja.
- Tärna korven och blanda ner den tillsammans med vitlök och ris. Fräs på svag värme några minuter. Häll på buljongen och salta. Sjud under lock i ca 10 minuter.
- Ta kastrullen från värmen och låt den stå med lock på i ca 20 minuter tills vätskan sugits upp. Smaka av.
- Blanda ner tomaterna och strö över purjolök och persilja.
Liknande recept
Kommentarer (0)