Falurisotto

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Lätt att göra, inga krångliga ingredienser.

Ingredienser

  • 3 3/4 dl långkornigt ris
  • 1 ½ finhackad lök
  • 9 dl tärningsbuljong
  • 3 msk margarin
  • 6 hg falukorv
  • 1½ paprika, grön eller röd
  • 1½ purjolök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Fräs ris och hackad lök i hälften av margarinet tills det får lite färg. Tillsätt buljongen. Sjud på svag värme under lock 18-25 minuter.
    2. Skär under tiden korven och paprikan i tärningar. Strimla purjon. Fräs alltsammans i lite margarin.
    3. Blanda ner fräset i riset och smaka av med salt, svartpeppar och paprikapulver.
    4. Grönsallad och chilisås till,.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben