Familjegryta

Serverar: 6 portioner

Familjegryta med kyckling, kött och korv.

Ingredienser

  • 450 g kycklinglårfilé
  • 300 g grytbitar av griskött
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk basilika
  • 15 små steklökar
  • 2 1/2 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 2 burkar hela tomater
  • 8 prinskorvar
  • 150 g haricots verts
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • Instruktioner

    Dela kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Skär skinkan i tärningar, ca 2x2 cm stora. Bryn kyckling och grytbitar i lite matfett. Lägg över det i en stor gryta. Krydda med salt, peppar, dragon och basilika. Skala lökarna och bryn dem. Lägg över dem i grytan. Späd med buljongen och låt grytan småputtra under lock ca 25 minuter. Häll bort vätskan från tomaterna. Dela eventuellt bönorna. Dela prinskorvarna. Lägg ner allt i grytan och låt den koka upp på nytt. Vispa samman grädden med mjölet till en klimpfri redning. Rör ner det i grytan och låt grytan koka i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av. Bjud kokt potatis eller kokt ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben