Karrégryta med äpple och plommon

Serverar: 6 portioner

God familjegryta, passar utmärkt att göra storkok på!

Ingredienser

  • 800 g fläskkarré
  • 2 gul lök
  • Salt
  • 2 dl katrinplommon
  • 4 lagerblad
  • 20 vitpepparkorn
  • 10 kryddpepparkorn
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 6 dl vatten
  • 2 röda äpplen
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk soja
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet, skär i 2 cm stora bitar. Hacka löken. Fräs löken i smör i en stekpanna, lägg sedan över i en gryta. Bryn köttet i omgångar och krydda med salt, lägg sedan över i grytan. Tillsätt plommon, lagerblad, pepparkorn (gärna i en egen behållare, typ tesil), fond, vinäger och vatten. Koka upp och låt koka under lock ca 45-50min. (köttet ska vara mört)
    2. Kärna ur och klyfta äpplet. Tillsätt grädde, soja och äppelbitar. Låt småkoka ca 5min. Smaka av med mer salt.
    3. Servera med kokt potatis och rårörda lingon:-)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Haw 16 februari 2011

    Har också gjort denna från Buffé. Blev så god. Man och barn gillade inte plommonen dock. Själv älskar jag det. Superduper!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben