Familjens chokladtårta

Serverar: 8 portioner

Choklad och hallon är en lyckad smakkombination. Valentin till ära har jag bakat den i en hjärtform. En enkel och snabbgjord tårta som aldrig misslyckas.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl hett vatten
  • Till formen
  • Smör
  • Ströbröd
  • Chokladkräm
  • 1 dl kakao
  • 2 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl hallon
  • 2 msk ljus rom
  • Dekoration
  • Hallon
  • Mandelspån
  • 50 g smält choklad
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en valfri form som rymmer 1 ½ l.
    2. Vispa ägg och socker. Blanda alla torra ingredienser. Sikta ner det i äggvispet.Tillsätt vattnet och vänd samman till en slät smet.
    3. Grädda långt ner i ugnen i ca 25 minuter på 175º. Låt kallna.
    4. Till chokladkrämen blandas kakao med florsocker. Blanda med grädden och vispa med elvisp, krämen tjocknar nästan omedelbart.
    5. Rör ner hallon och smaksätt eventuellt med rom.
    6. Dela bottnen 1 gång och bred över hälften av krämen. Tryck fast överdelen lite och bred över resterande chokladkräm, även på sidorna.
    7. Dekorera med hallon, mandelspån och smält choklad. Ställ kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben