Farfars revben

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Möra goa revben som passar lika bra att göra på grillen som i ugnen.

Ingredienser

  • 2 kg revben
  • ca 3 liter vatten
  • 3 msk salt
  • 6 kryddpepparkorn
  • 1½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 3 lagerblad
  • 3 gul lök
  • 3 morötter
  • 3 vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad rotselleri
  • ½ dl oystersauce
  • ½ dl matolja
  • 3 msk flytande honung
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk grillkrydda
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg köttet i en gryta och häll i 3 liter vatten. Häll i salt, kryddpepparkorn, svartpeppar, lagerblad, gul lök, morot, vitlök och rotsellerin i grytan.
    2. Koka upp buljongen och låt det koka i ca 30 minuter. Blanda oystersauce, olja, honung, vitlök, kycklingfond och grillkrydda. Salta och peppra efter eget tycke.
    3. Pensla marinaden över köttet och lägg revbenen på grillen eller i ugnen, när dom fått fin färg är de klara!

    Liknande recept

    5
    3 d 1 h 30 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben