Favoritgrytan

Serverar: 3-4 portioner

Ett hopkok som blev mer än bra.

Ingredienser

  • 300-350 g grytbitar i småbitar
  • 1 1/2 tsk margarin
  • 1 gul lök hackad
  • Svartpeppar
  • Chilipulver
  • Paprikapulver
  • Piffi allkrydda
  • 50 g kålrot i små tärningar
  • 50 g palsternacka i små tärningr
  • 50 g purjolök i breda skivor
  • 4 dl vatten
  • 1/2 buljongtärning
  • 100 g minimajs avrunnen från burk -i mindre bitar
  • 4 tsk vetemjöl
  • Soja
  • Instruktioner

    1. Fräs grytbitarna tillsammans med löken i margarinet. Krydda lite, mest för att det ska få fräsa med en stund. Tillsätt kålroten, palsternackan och purjolöken och låt det fräsa med någon minut. Häll på vattnet och buljongtärningen när köttet fått färg runtom. Låt koka ca 30 minuter.
    2. Tillsätt minimajsen mot slutet av koktiden. Red av såsen med vetemjölet utrört i lite vatten och smaksätt med lite soja. Smaka av och lägg ev till mer kryddor.
    3. Serveras med kokta grönsaker (tex blomkål och broccoli) och 1 1/2 dl ris eller 125 g kokt potatis per portion. Ha gärna en grönsallad till också.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben