Mustig ox-och chiligryta med limemarinerade bönor

Serverar: 4 portioner

Favoritgrytan! Vänner vi bjudit den på har bara älskat den! Chokladen gör den otroligt mustig.

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av nötkött
  • 1 msk smör
  • 1/3 grön chili
  • 1/3 röd chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl rött vin
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 30 g mörk choklad (minst 70% kakao)
  • ½ msk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 400 g små svarta bönor
  • 400 g burk canellinibönor
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 lime (rivet skal och saft)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet runt om i smör i en tjockbottnad gryta på stark värme i cirka 2 minuter. Hacka lök och chili. Tillsätt det tillsammans med tomatpuré och fräs i ytterligare cirka 2 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna. Sänk värmen och låt koka på svag värme under lock 45-50 minuter eller tills köttet är mört. Tillsätt lite mer vatten om det kokar bort för mycket vätska. Rör om då och då. Smaka av med mer salt om det behövs. Servera med bönorna och bröd.
    2. Limemarinerade bönor: Häll bönorna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten. Låt rinna av väl. Lägg över i en skål, blanda med övriga ingredienser och låt stå minst 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben