Mustig chiligryta

Serverar: 6 portioner

När löken är skalad är halva jobbet gjort! En enkel och riktigt mustig gryta som behöver god tid på spisen men sköter sig själv.

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 150 g bacon
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk Arla® Smör- & rapsolja
  • 1½ tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl porter
  • 1½ msk koncentrerad oxfond
  • 1 msk honung
  • 250 g steklök
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika & chili
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    Skala och skiva vitlöken. Skär köttet i ca 3x3 cm stora tärningar och bryn det i smör i en gryta med baconen. Tillsätt vitlök, kryddor och tomatpuré. Häll på porter, fond och honung. Låt koka under lock på svag värme ca 1 tim. Skala och lägg i steklöken och koka ytterligare ca 1 tim. Höj värmen och rör i crème fraiche. Koka ihop ca 3 min och smaka av med salt. Servera chilin med fullkornsris blandat med svarta bönor och majs.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    walterego 2 januari 2016

    Brukar kolla in och köpa högrev när den ser fin ut. Dubbelmaler och gör saftiga biffar eller dillkött, men den här gången finns bara ett val: "Mustig Chiligryta"! Oh, vad gott det ska bli!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben