Mustig vingryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mustig, kalorisnål och smakrik gryta som värmer i höst.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 400 g grytbitar
  • 2 msk mjöl
  • 2 st kalvbuljongtärningar
  • 2 msk kalvfond
  • 1 1/2 dl rödvin
  • 3 lagerblad
  • 1 liter vatten
  • 2 morötter
  • 10 färska champinjoner el. en burk hela konserverade champinjoner
  • 1 pkt bacon
  • Salt
  • Peppar efter behag
  • Instruktioner

    Fräs grytbitarna i en het gryta tillsammans med lite olja. Skär löken i 8 bitar vardera och lägg i dom i grytan. Strö över mjölet och blanda. Häll i vattnet, buljongtärningarna, fonden, vinet och lagerbladen. Låt puttra ca 1 timma. Smaka på en köttbit och känn efter så att den är tillräckligt mör. Skär morötterna i 1/2-1 cm storlek och lägg i dom i grytan. Stek bacon och champinjoner och lägg i även dom i grytan. Låt koka tills morötter har lagom tuggmotstånd, ca 10 min. Servera tillsammans med ris eller tagliatelle. Bon apitit!

    Liknande recept

    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (1)

    hemmamamma 11 oktober 2008

    Otroligt god och lättgjord gryta! En riktig hit även hos min 1½-åriga son!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben