Mustig Grytstek i (lergryta)

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Den här grytan satt jag på bordet igår, som söndagsrätt. Den var fantastisk god med alla grönsaker hopkokta.

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 3 st morötter
  • ½ palsternacka
  • ½ selleri
  • 4 st stora potatisar
  • 1 st stor lök
  • ½ purjolök
  • 3 st krossade vitlöksklyftor
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • Salt
  • Peppar
  • ½ flaska röd vin
  • 1 msk mjöl
  • Persilja
  • Instruktioner

    Skär köttet i fyrkanter, bryn det runt om i panna ca 10 min. Ansa grönsaker, skär i femöringar, blanda ner allt tillsammans med köttet. Tillsätt vinet, buljongen, låt småkoka ihop. Krydda med salt och peppar. Lägg i den krossade vitlöken och dofta över mjölet. Lägg över allt i lergrytan. Sätt i kall ugn, ställ den på 225 grader, låt grytan stå ca 1 tim eller när köttet är mört. Garnera med klippt persilja. ÄT OCH NJUT !

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben