Mustig levergryta i lergryta - allt i ett
Lever i lergryta blir helt gudomligt god utan risk att bli torr och hård.
Smakblandningen i denna gryta passade perfekt ihop med den mjälla levern.
Serverad med skivad saltgurka som pricken över i.
Allt i ett när det är som bäst.
Blir något över så portionsförpacka och frys till luncher.
Ingredienser
500 g ungnötslever
300-400 g potatis
1-2 gul lök (200 g)
200 g champinjoner (skivade från burk)
400 g krossade tomater
1 äpple
3 msk vetemjöl
1 tsk pepparmix
1 tsk curry
3 klyftor vitlök
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk soya
3 dl vispgrädde
Salt
Instruktioner
- Lägg lergrytan i blöt minst 15 minuter.
- Blanda mjöl, pepparmix och curry i en plastpåse.
Skär levern i ca 3 centimeters kuber och lägg i mjölblandningen.
Skaka om så levern blir väl täckt på alla ytor.
- Skär gul lök, potatis och äpple i sockerbitsstora bitar.
Finskiva vitlöken och häll av spadet från svampen.
- Lägg svamp och allt det skurna i grytan och salta.
Smula i buljongtärningen och tillsätt soya, vispgrädde och tomater.
- Rör om allt väl och sätt in nederst i kall ugn.
Sätt ugnen på 225 grader och låt stå i 1 timme.
- Servera ur grytan med saltgurka som tillbehör.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Den var en jätte god grytta, ska testa med kyckling lever!
Nu har vi lagat denna gryta ,vi tog lammlever. Dett blev mycket gott,kommer att göra det flera gånger.
Tackar & Bugar för era fina omdömen! Kul att höra att det fungerar med all sorts lever. Ha en skön vår i solsken.