Favoritkakan

Serverar: 4-6 portioner

God

Ingredienser

  • Botten
  • 250 g mandelmassa
  • Fyllning
  • 125 g smör el margarin
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g mörkt blockchoklad
  • 250 g ljust blockchoklad
  • 2 msk rom
  • Instruktioner

    Kavla mandelmassan mellan plastfolie så stor att den täcker botten på en form som är ca 21cm i diameter, med löstagbar kant. Tryck fast mandelmassan i botten. Den behöver inte täcka kanterna. Smält smöret på svag värme och tillsätt grädden när smöret nästan smält. Låt koka upp och ta bort kastrullen från värmen. Bryt ner chokladen i gräddblandningen och låt den smälta. Rör om så att det blir en jämn smet och tillsätt därefter romen. Häll smeten i formen och kyl minst 4 timmar före servering

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tingeling13 10 oktober 2008

    Denna kaka/tårta är helt underbar. Ingen barnfavorit men vuxetgod.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben