Favoritkakan

En smarrig kaka som alla nära och kära kommer att älska

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ¾ dl mjöl
  • 2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ dl kokosflingor
  • 1 dl hackad sötmandel
  • 1 tsk kardemumma
  • Fyllning
  • Marsánsås
  • Jordgubbssylt
  • Garnering
  • Blockchoklad, ljus, mörk eller vit
  • Instruktioner

    1. Smält smör och blanda i mjölken, låt det bli fingervarmt. Vispa ägg och socker ordentligt Blanda i mjöl, vaniljsocker, bakpulver och rör om till en fin smet. Blanda sen i hackad sötmandel i smeten och rör om
    2. Smöra o bröa en form med avtagbara kanter, låt kakan stå nere i ugnen i 35 min på 175º.
    3. Efter gräddning låt kakan svalna.
    4. Dela på den, bre marsánsås på ena halvan (så mycket du vill) och jordgubbssylt på andra halvan (så mycket du vill)
    5. Innan du slår i hop kakan, så lägger du kokosflingorna i mitten av kakan
    6. Smält blockchokladen i vattenånga och bre den över.
    7. RIKTIGT GOTT OCH ENKELT ATT GÖRA !!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben