Festrulle

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Petitchou-pannkaka med skaldjursfyllning.

Ingredienser

  • 1½ dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 50 g smör
  • 1½ dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk riven pepparrot
  • 3 msk finklippt dill
  • 1 brk krabba
  • 150 g räkor
  • 100 g rökt lax
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet, grädden och matfettet. Tillsätt mjölet och rör tills smeten släpper kastrullens botten. Låt smeten svalna något. Tillsätt sedan äggen, ett itaget. Rör kraftigt mellan varje ägg. Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm. Grädda i nedredelen av ugnen i 200 º ca 20 minuter. Låt svalna innan fyllningen breds på.
    2. Fyllningen: Vispa grädden till hårt skum. Smaksätt den med pepparrot och dill. Blanda i krabba, räkor och laxen i småbitar. Smaksätt om det behövs med salt och peppar. Rulla i hop den som en rulltårta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben