Riktigt grova och goda frukostbullar! Bullarna går även fint att kalljäsa under natten och baka av på morgonen.
Ingredienser
5 dl vatten
25 g jäst
2 dl kruskakli eller vetekli
½ dl linfrön
1 msk honung
2 dl havregryn
3 msk olja
11 dl vetemjöl
1 tsk salt
Instruktioner
- Lös jästen i det ljumma vattnet. Blanda ner alla allt utom saltet och knåda cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa cirka 20 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 18 bitar. Rulla till bullar och platta till lite. Sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. För finare yta kan du nu pensla med filmjölk.
- Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, 30-60 minuter. (Om du vill kalljäsa bullarna i kyl över natten täcker du dem i stället med plast och ställer in dem i kylen.
- Tag ut några minuter innan de sak gräddas på morgonen.)Baka av bullarna i 250 grader i 10-12 minuter. Låt svalna något på galler.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jättegoda, har bara kalljäst dem o tycker det funkar toppen! Du får mycket bra betyg av mej! =)