Fiberbullar

Serverar: 18 portioner

Riktigt grova och goda frukostbullar! Bullarna går även fint att kalljäsa under natten och baka av på morgonen.

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 2 dl kruskakli eller vetekli
  • ½ dl linfrön
  • 1 msk honung
  • 2 dl havregryn
  • 3 msk olja
  • 11 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Lös jästen i det ljumma vattnet. Blanda ner alla allt utom saltet och knåda cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa cirka 20 minuter.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 18 bitar. Rulla till bullar och platta till lite. Sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. För finare yta kan du nu pensla med filmjölk.
    3. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, 30-60 minuter. (Om du vill kalljäsa bullarna i kyl över natten täcker du dem i stället med plast och ställer in dem i kylen.
    4. Tag ut några minuter innan de sak gräddas på morgonen.)Baka av bullarna i 250 grader i 10-12 minuter. Låt svalna något på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mizan_ 4 oktober 2010

    Jättegoda, har bara kalljäst dem o tycker det funkar toppen! Du får mycket bra betyg av mej! =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben