Fiberfralla

Serverar: 10 portioner

Glutenfri Blanda gärna egna brödkryddor, t.ex. anis, fänkål och kummin, stöt dem i mortel. Observera! att degen skall vara lös!

Ingredienser

  • 1/2 paket jäst, 25 g
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk Fiberhusk eller 1/2 dl Pofiber
  • 1/2 dl Fibrex
  • 1 tsk malda brödkryddor
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl fin glutenfri mjölblandning med mjölk , Semper ca 240 g
  • Vallmofrö
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en skål. Häll på kall mjölk och olja. Blanda ner Fiberhusk, Fibrex, brödkryddor och salt. Rör om och låt stå 5 - 10 minuter.
    2. Tillsätt hälften av mjölet och arbeta degen riktigt kraftigt med vass kniv i matberedare. Arbeta in resten av mjölet i småportioner till degen får konsistensen av en tjock sockerkaksliknande smet.
    3. Forma bullar med hjälp av en matsked och en hand. Obs! skölj skeden och handen i kallt vatten mellan varje bulle annars fastnar degen. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt. Lägg över bakduk, låt jäsa 1 1/2 timme.
    4. Pensla med mjölk eller vatten, strö över solrosfrö. Grädda i 250 graders ugnsvärme i 10 - 12 minuter tills bullarna fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben