Fiberfrallor

Serverar: 8 portioner

Osötade, glutenfria frallor fulladdade med nyttiga fibrer som är bra för magen och håller dig mätt länge. Frallorna håller sig färska i flera dagar.

Ingredienser

  • 5½ dl kall mjölk
  • 20 g jäst
  • 25 g rapsolja
  • 10 g pofiber
  • 10 g hela svarta psylliumfrön
  • 25 g fibrex
  • 100 g havregryn
  • 70 g bovetemjöl
  • 25 g sojamjöl
  • 1 krm brödkryddor
  • ½ tsk salt
  • 20 g psylliumfröskal
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölk, jäst och rapsolja tills jästen löser sig. Använd en visp. Tillsätt övriga ingredienser, ta gärna hjälp av en degblandare/assistent och arbeta degen 5 minuter. Låt degen vila i en bunke täckt med plast i ca 2 timmar.
    2. Sätt ugnen på 230-250 grader.
    3. Klicka ut degen med hjälp av två skedar till 8 frallor på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda frallorna i 25 minuter. Låt frallorna svalna helt innan du skär i dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben