Osötade, glutenfria frallor fulladdade med nyttiga fibrer som är bra för magen och håller dig mätt länge. Frallorna håller sig färska i flera dagar.
Ingredienser
5½ dl kall mjölk
20 g jäst
25 g rapsolja
10 g pofiber
10 g hela svarta psylliumfrön
25 g fibrex
100 g havregryn
70 g bovetemjöl
25 g sojamjöl
1 krm brödkryddor
½ tsk salt
20 g psylliumfröskal
Instruktioner
- Blanda mjölk, jäst och rapsolja tills jästen löser sig. Använd en visp. Tillsätt övriga ingredienser, ta gärna hjälp av en degblandare/assistent och arbeta degen 5 minuter. Låt degen vila i en bunke täckt med plast i ca 2 timmar.
- Sätt ugnen på 230-250 grader.
- Klicka ut degen med hjälp av två skedar till 8 frallor på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda frallorna i 25 minuter. Låt frallorna svalna helt innan du skär i dem.
Liknande recept
Kommentarer (0)