Fiberfranska

Glutenfri

Ingredienser

  • 2 dl bovetekross
  • 1 dl linfrö
  • ½ dl fibrex
  • 1 dl russin
  • 1½ tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 4 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 50 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2 tsk brödkryddor
  • 11-13 dl Finax glutenfri mjölmix (ca 700 g)
  • Instruktioner

    1. Blanda bovetekross, linfrö, fibrex, russin och salt i en skål. Koka upp vattnet och häll över blandningen. Låt svalna till 37º.
    2. Värm filmjölken till 37°. Rör ut jästen i filmjölken och blanda ner det i den skållade blandningen.
    3. Tillsätt matfett, kryddor och det mesta av mjölmixen. Arbeta degen i maskin med degkrok i ca 5 minuter.
    4. Låt degen vila i 15 minuter och forma den kletiga degen till 2 bröd. Lägg dem i väl smorda formar (1 ½ l). Låt jäsa i ca 45 minuter övertäckt med bakduk. Sätt ugnen på 200º.
    5. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben