Fiberlimpa

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar

Har aldrig hunnit pröva det själv, men verkar jättegott.

Ingredienser

  • 1 dl sirap
  • 2 dl krossat linfrö
  • 1 liter filmjölk
  • 2 tsk salt
  • 3 tsk bikarbonat
  • 3 dl vetekli
  • Ca 12 dl vetemjöl
  • 2 avlånga formar á 1,5 liter
  • Instruktioner

    1. Blanda samman sirap, linfrö och filmjölk i en skål. Låt stå i rumstemperatur i 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta sedan ner resten av ingredienserna till en lös deg. Häll upp degen i smorda formar.
    3. Grädda längst ner i ugnen i ca 45 min. Stjälp upp bröden och låt svalna på bakgaller utan bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben