Fiber- och fruktlimpa

En fiberlimpa som har mycket gott och nyttigheter i sig.

Ingredienser

  • 4 katrinplommon
  • 4 torkade aprikoser
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl vetekross
  • 2 msk brun farin
  • 1 tsk malda brödkryddor, tex. fänkål, anis, pomerans
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 dl filmjölk
  • Instruktioner

    1. Strimla katrinplommon och aprikoser. Blanda de olika mjölsorterna, gryn, frukt, farin, brödkryddor, salt och bikarbonat i en bunke. Tillsätt filmjölken och rör till en jämn smet. Häll smeten i en välsmord avlång bakform, ca 1 ½ liter.
    2. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 1 timme. Låt brödet stå kvar i formen några minuter innan du lägger den på galler för att svalna.

    Liknande recept

    1 h 15 min
    1
    2
    1 h 30 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben