Fruktlimpa

Serverar: 1 portioner

Ett bröd med äpplen, aprikoser, katrinplommon, mandel och havregryn.

Ingredienser

  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl sötmandel, skalad
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl äpplen
  • ½ dl aprikoser
  • ½ dl katrinplommon
  • 1/2 dl flytande honung
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Grovhacka mandeln och den torkade frukten t.ex. äpplen, aprikoser, katrinplommon. Blanda som du vill. Jag tog ½ dl äpple och ½ dl russin istället för 1 dl äpplen.
    2. Rosta mandeln och havregryn gyllenbrun i en teflonpanna. Blanda mjöl med bikarbonat och kanel. Rör först i övriga torra ingredienser i mjölet och sedan yoghurt, honung och vatten. Blanda allt väl.
    3. Klicka smeten i en 1,5 liters smord, avlång bakform och släta till smeten något.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i c:a en timme vid 200 grader. Sänk gärna temperaturen efter halva tiden till 175 grader. Stjälp upp limpan på ett galler och låt kallna under bakduk.

    Liknande recept

    1 h 15 min
    1
    2
    1 h 30 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben