Ett bröd med äpplen, aprikoser, katrinplommon, mandel och havregryn.
Ingredienser
4 dl turkisk yoghurt
2 dl havregryn
1 dl sötmandel, skalad
5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk malen kanel
1 dl äpplen
½ dl aprikoser
½ dl katrinplommon
1/2 dl flytande honung
2 msk vatten
Instruktioner
- Grovhacka mandeln och den torkade frukten t.ex. äpplen, aprikoser, katrinplommon. Blanda som du vill. Jag tog ½ dl äpple och ½ dl russin istället för 1 dl äpplen.
- Rosta mandeln och havregryn gyllenbrun i en teflonpanna. Blanda mjöl med bikarbonat och kanel. Rör först i övriga torra ingredienser i mjölet och sedan yoghurt, honung och vatten. Blanda allt väl.
- Klicka smeten i en 1,5 liters smord, avlång bakform och släta till smeten något.
- Grädda i nedre delen av ugnen i c:a en timme vid 200 grader. Sänk gärna temperaturen efter halva tiden till 175 grader. Stjälp upp limpan på ett galler och låt kallna under bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (0)