Skurna havrekakor med aprikoser

Serverar: 35 portioner

Trevlig vardagskaka som också platsar på fina kaffekalaset!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 dl havregryn (gärna fiber-)
  • Fyllning & Glasyr
  • ca 2 dl aprikossylt eller marmelad
  • 1 ½ dl florsocker
  • ca 1½ msk pressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 C
    2. Arbeta ihop alla ingredienserna till degen. Använd gärna en matberedare, kör i så fall bara tills degen blandats.
    3. Dela degen i fyra delar och rulla till längder. Lägg längderna på två plåtar med bakpapper. Platta till dem något och gör en fördjupning i mitten.
    4. Bred på sylten eller marmeladen. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.
    5. Blanda florsocker och citronsaft och bred på direkt. Skär i snittar när glasyren stelnat lite.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben