Fikonbröd

Tid: 1 timme

Gott och enkelt julgodis av mandelmassa och fikon. Ca 35 st.

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 dl finhackade torkade fikon
  • Ev 1 tsk konjak
  • Ca 100 g smält blockchoklad
  • ½ dl skållad finhackad mandel
  • Grön karamellfärg
  • Instruktioner

    Riv mandelmassan grovt och blanda med florsocker. Blanda ner de hackade fikonen och smaksätt med konjak. Forma till små ovala bröd, ställ dem kallt en stund. Smält blockchoklad i vattenbad och doppa i fikonbröden. Lägg dem på bakplåtspapper. Garnera med den karamellfärgade mandeln. Förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben