Fikonbröd med ädelostkräm

Serverar: 1 portioner

Läckert och snabbakat bröd med gott innehåll, där ostkrämen blir pricken över i:et. Perfekt smakkombination.

Ingredienser

  • Deg
  • 10 torkade fikon
  • 1 dl hasselnötter
  • 5 dl dinkelmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 3 msk mörk sirap
  • Ädelostkräm
  • 250 g ädelost
  • 1 ½ dl grädde
  • 2 msk créme fraiche
  • Dekoration
  • Granatäppelkärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Dela fikonen i mindre bitar och hacka nötterna grovt. Blanda dem med de torra ingredienserna. Tillsätt yoghurt och sirap och arbeta ihop till en kladdig deg.
    3. Smörj en avlång brödform ca 2 liter och lägg i degen. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt brödet kallna under bakduk.
    4. Koka upp grädden i en kastrull och häll den över ädelosten. Rör till en slät kräm. Låt kallna och rör sedan ner créme fraiche.
    5. Skär brödet i skivor och fyll eventuellt en spritspåse med ädelostkrämen och spritsa den på brödet eller bred bara på krämen. Toppa med granatäppelkärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben