Smörgåstårta med två ostar

Recept på smörgåstårta för ostälskare. Lätt att göra och helt perfekt som tilltugg till drinken eller glöggen eller midsommar...

Ingredienser

  • 8 skivor kavring
  • 8 skivor formbröd, fullkorn
  • Ädelostkräm
  • 140 g Kvibille ädel
  • 1 dl Arla Köket crème fraiche
  • Prästostkräm
  • 200 g Kvibille Präst
  • 2 dl Arla Köket crème fraiche
  • Garnering
  • 2 dl Arla Köket crème fraiche
  • 1 dl saltrostade solroskärnor
  • 10 rädisor
  • 1 päron
  • 100 g blå vindruvor
  • Bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Kantskär brödskivorna.
    2. Smula ner ädelosten i en bunke och vispa eller mixa ihop den med crème fraiche. Riv prästosten fint och rör ihop med crème fraiche.
    3. Lägg ut fyra skivor kavring på längden, bred över hälften av ädelostkrämen. Lägg på fyra skivor av formbrödet. Bred över hälften av prästostkrämen. Fortsätt med kavring, ädelostkräm, formbröd och avsluta med prästostkräm.
    4. Vispa crème fraiche och bred runt kanterna.
    5. Täck tårtan med solroskärnor. Skär rädisor och päron i klyftor. Garnera med rädisor, päron, bladpersilja och vindruvor ovanpå tårtan.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben