Pytt i panna med ädelostkräm

Serverar: 4 portioner

Så enkelt att göra egen pytt i panna. Med ädelostkräm blir det extra lyxigt.

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • ½ rotselleri
  • 300 g jordärtskocka
  • 1 knippe små gulbetor
  • 1 knippe små rödbetor
  • 1 gul lök
  • 3 kvistar färsk timjan
  • 3 kvistar rosmarin
  • ½ dl hackad persilja
  • 2 msk smör
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ädelostkräm
  • 200 g ädelost
  • ½ dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Börja med att skära bort blasten och koka betorna i saltat vatten tills de blir mjuka igenom.
    3. Skala och tvätta jordärtskockan och rotsellerin. Skär i cm-stora bitar och lägg i en ugnsform tillsammans med 2 msk olivolja och smör.
    4. Skala och dela löken på mitten, dela de två halvorna i fyra delar. Lägg löken tillsammans med rotsellerin och jordärtskockan. Plocka och hacka rosmarin och timjan och blanda i med grönsakerna i ugnsformen. Salta och peppra.
    5. Rosta rotsakerna och löken i ugnen tills de blir mjuka, ca 40 minuter.
    6. Skiva purjolöken i 3 mm tjocka ringar och spola i kallt vatten. Ta ut jordärtskockan och sellerin ur ugnen och tillsätt purjolöken efter 35 minuter och rosta återstående tid.
    7. Värm mjölken till ädelostkrämen tills den sjuder. Bryt ner ädelosten i små bitar och mixa slät med mjölken. Om den blir för hård, tillsätt mer mjölk.
    8. Häll av och skala betorna. Dela dem sedan på mitten och blanda runt med olivolja och peppar. Ta ut ugnsformen och blanda ner betorna och persilja.
    9. Servera pytt i pannan med ädelostkrämen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben