Ädelostkrämad sallad med pekannötter och bacon

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Mycket läcker sallad som passar som förrätt eller lunch.

Ingredienser

  • 1 dl pekannötter
  • 50 g ädelost
  • 1 dl yoghurt av grekisk typ
  • 100 g haricots verts
  • 1 paket bacon
  • Olivolja
  • 1 röd paprika
  • Nymalen svartpeppar
  • Flingsalt
  • 10 färska champinjoner
  • 2 salladslökar
  • 1/2 slanggurka
  • 1 påse färsk bladspenat
  • Instruktioner

    1. Mixa osten med yoghurten.
    2. Förväll bönorna i lättsaltat vatten en minut, de ska fortfarande vara krispiga. Spola med kallt vatten och låt rinna av.
    3. Strimla baconet, knaperstek och låt rinna av på hushållspapper.
    4. Kärna ur och skär paprikan i bitar, dela bönorna i mindre bitar och skiva champinjoner och salladslök tunt. Skala och kärna ur gurkan och skär i tjocka skivor.
    5. Häll spenaten i en bunke tillsammans med de andra grönsakerna. Slå över dressingen och blanda väl.
    6. Fördela salladen på två tallrikar. Toppa med bacon och pekannötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben