Sallad på majskyckling och bacon

Serverar: 4 portioner

En härligt matig sallad med kidneybönor, minimajs och valnötter.

Ingredienser

  • 2 majskycklingbröst
  • 1 paket bacon
  • 100 g valnötter
  • Smör till stekning
  • 1 burk kidneybönor
  • 2–3 nektariner
  • 200 g fryst/färsk minimajs
  • 1 påse blandad sallad med rossosallad
  • Dressing
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 färsk röd chili (spansk peppar)
  • 1 knippe koriander
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Bred ut bacon på smörpappersklädd plåt.
    3. Lägg majskycklingen i ugnsfast form, krydda med salt, peppar och olivolja.
    4. Stek baconet i 10–12 min, kycklingen i 15–18 min i ugnen. Låt gärna valnötterna steka med kycklingen eller baconet (stek dem annars i smör i panna på spisen
    5. Häll av bönorna och spola dem i kallt vatten. Skär nektarinerna i skivor.
    6. Koka upp minimajsen i lättsaltat vatten, och koka ett par min om du valt färsk majs.
    7. Mixa dressingen i mixer eller matberedare.
    8. Lägg upp salladen med den färdiga salladsmixen i botten.
    9. Skär kycklingen i tunna skivor och fördela över. Strö bönor och nötter över kycklingen.
    10. Toppa med majs, nektariner och bacon.Skeda såsen/dressingen över salladen. Droppa gärna en god olivolja över och avsluta med flingsalt och nymald svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SACAnd 30 april 2010

    Hej, var inne för att söka på sallader och bläddrar bland massor och denna verkar god tänkte jag..såg då att den var din. Kram

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben