Filmjölkskaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Gott till te eller kaffe.

Ingredienser

  • 10 dl rågsikt
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl sirap
  • ½ msk stött kummin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smörj och mjöla en rund form,rymd ca 1½ liter. Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver i en skål.
    3. Tillsätt filmjölk,sirap och kummin. Arbeta samman till en deg. Lägg degen i formen och platta till den.
    4. Grädda på första falsen i ugnen ca 1 timme. Stjälp ur kakan ur formen och låt den kallna inlindad i duk på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben