Filmjölkskaka
Serverar:
1 portioner
Tid:
1 timme
Gott till te eller kaffe.
Ingredienser
10 dl rågsikt
1 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
5 dl filmjölk
1 dl sirap
½ msk stött kummin
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj och mjöla en rund form,rymd ca 1½ liter. Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver i en skål.
Tillsätt filmjölk,sirap och kummin. Arbeta samman till en deg. Lägg degen i formen och platta till den.
Grädda på första falsen i ugnen ca 1 timme. Stjälp ur kakan ur formen och låt den kallna inlindad i duk på galler.
Liknande recept
Filmjölkskaka
30 min
10
Filmjölkskaka
Filmjölkskaka
45 min
25
Filmjölkskaka
Filmjölkskaka med pepparkakssmak
3
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!