Filmjölkskaka med pepparkakssmak

Det luktar jul i hela huset när man bakar denna kaka :)

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 dl smält margarin/smör
  • 3 dl filmjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt filmjölken och det smälta margarinet/smör och rör i hopp det.
    2. Häll smeten i en bröad kakform mins 1,5 liter men hälst en större om man har.
    3. Grädda längst ner i ugnen 175 grader ca 1timme

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    PaulaPudding 7 augusti 2010

    En mycket snarlik kaka gjorde min mamma för mycket länge sedan. Hon uteslöt dock alltid nejlikorna. Kanelen var heller aldrig nödvändig den smakar underbart ändå. Däremot var hon noga med att bikarbonaten skulle jäsa i filmjölken innan den blandades med de andra ingredienserna. Underbart god kaka är det. Namnet kan ju avskräcka men snarare är det så att filmjölken gör den saftig. Tack! :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben