Filodegskorgar med kycklingröra

Serverar: 6 portioner

Festligt och smakfullt! Korgarna kan även göras med tunnbröd.

Ingredienser

  • 500 g kokt potatis
  • 3 kokta ägg
  • 1/4 grillad kyckling
  • 2 saltgurkor
  • 1 dl frysta gröna ärter
  • 2 dl majonnäs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 paket filodegsark, à 250 g
  • Granatäppelkärnor från ett granatäpple
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Pressa potatisen ner i en bunke. Grovriv äggen. Skär kycklingen i mindre bitar. Tärna gurkorna. Blanda ihop allt med tinade ärter och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
    3. Skär ut bitar ur filodegen med måtten ca 10x10 cm. Tryck ner dem två och två i en torr muffinsplåt eller andra ugnståliga små skålar. Grädda gyllene, ca 5 minuter. Ställ att svalna.
    4. Fyll filodegskorgarna med röran och toppa med granatäppelkärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben