Kycklingröra med potatis

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

En kycklingröra jag kom på en gång när det inte fanns så mycket hemma men den blev lysande! Funkar även men pasta eller ris, fast potatis tycker jag själv är godast!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 kycklingbröstfiléer
  • 10-15 potatisar
  • 4-5 msk tomatpuré, rågade
  • 1½ dl matgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200-225 grader.
    2. Skiva potatisen i klyftor och lägg på en plåt, häll på lite olja, salt, svartpeppar och grillkrydda blanda ihop. Sätt in i ugnen när den är varm, plåten skall stå i mitten.
    3. Potatisen skall stå inne i ca 20-30 min tills dom fått lite färg. Under tiden sätt en stekpanna på medelvärme och hacka löken i små bitar. Stek löken tills den blivit lite mjuk och ha i en pressad vitlök.
    4. Skär kycklingfiléerna i små tärnade bitar och stek med löken.
    5. Krydda kycklingen med peppar, vitpeppar, salt, paprikakrydda och kajennpeppar, pressa i den andra vitlöksklyftan. När kycklingen nästan är klar tillsätt tomatpurén och matgrädden låt dra och puttra lite.
    6. Ta ut potatisen ur ugnen lägg upp på en talrik och lägg upp kycklingröran där efter, tillsätt gärna nån sallad. Klar att servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben